Cursusinformatie

Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan een cursus volgen die opleidt tot een internationaal erkend diploma. In ongeveer 12 lessen, die verzorgd worden door een instructeur Eerste Hulp, leer je op verantwoorde wijze eerste hulp te verlenen; wat je moet doen, maar ook zeker wat je niet moet doen.

Mogelijke ongevallen en de resulterende verwondingen worden levensecht nagespeeld door Lotusslachtoffers. Jaarlijkse vervolglessen houden je kennis op peil en jouw diploma geldig.

Niet alleen voor het diploma EHBO ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verzorgen namelijk ook de cursus BLS (Basic Life Support) / AED en de cursus EHBO Kind waarin volwassenen leren hoe zij EHBO kunnen verlenen bij kinderen.

Vaardigheden bij Eerste Hulp

Naast het opdoen van theoretische kennis besteden we in de cursus veel aandacht aan praktische vaardigheden. Zo leer je levensreddende handelingen uitvoeren zoals reanimatie en het in de ‘stabiele zijligging’ leggen van een slachtoffer, eventueel na hem of haar vervoerd te hebben met een noodvervoersgreep. Andere lessen hebben als inhoud het verlenen van eerste hulp bij brandwonden, shock, botbreuken, uitwendige wonden, bloedingen en vergiftiging. Waar nodig leer je de verschillende verbandmaterialen gebruiken. Natuurlijk komen ook minder ernstige verwondingen zoals een bloedneus, splinters en insectenbeten aan bod.

Geldig houden en verlengen Eerste Hulp diploma

Het diploma Eerste Hulp is twee jaar geldig. Om dit geldig te houden moet je jaarlijks herhalingslessen volgen om je kennis op peil te houden.  Een aantal competenties, waaronder levensreddende handelingen, dienen jaarlijks herhaald te worden. Tijdens elke herhalingsavond, houden wij goed bij wie er geweest is en welke competenties aan bod zijn geweest. In het lesprogramma wordt erop toegezien dat alle competenties aan bod komen. Tijdens de herhalingslessen zal er ook dieper op de EHBO-stof worden ingegaan en worden nieuwe vaardigheden aangeleerd.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.