Cursus BLS/AED

In Nederland krijgen 300 mensen per week een hartinfarct buiten het ziekenhuis, waarbij ze moeten worden gereanimeerd. De overlevingskans is ongeveer 10-15%. Hoe eerder je begint met reanimeren hoe hoger de overlevingskans. Wordt een AED (= Automatische Externe Defibrillator) gebruikt, dan stijgt de overlevingskans. Dit kan oplopen tot een overlevingskans van 70 – 75%. Natuurlijk is dit afhankelijk van de snelheid waarmee de defibrillator gebruikt wordt.

De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO afdeling Uithoorn organiseert jaarlijks reanimatiecursussen inclusief AED training. Deze worden gegeven in sport- en activiteitencentrum De Scheg, Arthur van Schendellaan 100A te Uithoorn. De cursus BLS/AED bestaat uit twee dinsdagavonden van 2 uur.  Deze opleiding kost € 60,- p.p.. Nieuwe cursusdatums voor 2024 zijn nog niet bekend.

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat:  Marijke van Geem,  per e-mail: secretaris@ehbo-uithoorn.nl

Opgeven kan via het inschrijfformulier.

Herhalingslessen

Heb je deze cursus eerder gevolgd en is je certificaat nog geldig? Dan is het natuurlijk handig om je vaardigheden op peil te houden. De datum voor de herhalingsles voor deze cursus is nog niet bekend. De kosten voor deze herhaling zijn  € 30,-.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.