Quaker Houghton

Oefenin Quaker Chemical 2016Elk cursusjaar wordt het weer gehouden: de welbekende EHBO oefening bij Quaker Houghton. Sinds jaar en dag wordt deze oefening gehouden voor de EHBO’ers van onze vereniging om een kennis en kunde in de ‘praktijk’ te oefenen.

Eind van het jaar wordt in november weer de jaarlijkse oefening bij Quaker Chemical op de Industrieweg in Uithoorn gehouden. Dit doen we altijd samen met de BHV’ers (bedrijfshulpverleners) van Quaker Chemical. Het is een prima gelegenheid om het geleerde in praktijk te brengen. Het is een nagespeelde ramp, waar je heel veel van leert. Om de oefening soepel te laten verlopen, wordt de oefening vaak in twee dezelfde scenario’s gesplitst. Zo houden wij het overzicht en krijgen alle EHBO’ers en BHV’ers de gelegenheid om zelf te handelen. Ook de cursisten die nog in opleiding zijn, zijn altijd van harte welkom om mee te kijken.

Opzetten oefening

Bij de oefening bij Quaker Chemical komt nog het één en ander kijken. We schrijven bijvoorbeeld elk jaar weer een nieuw scenario en schakelen de LOTUS Kring Uithoorn in voor het leveren van slachtoffers. Elk slachtoffer krijgt een rol toebedeeld met een omschrijving van de verwondingen en hoe zij hun rol moeten spelen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.