Cursus BLS/AED

In Nederland krijgen 300 mensen per week een hartinfarct buiten het ziekenhuis, waarbij ze moeten worden gereanimeerd. De overlevingskans is ongeveer 10-15%. Hoe eerder je begint met reanimeren hoe hoger de overlevingskans. Wordt een AED (= Automatische Externe Defibrillator) gebruikt, dan stijgt de overlevingskans. Dit kan oplopen tot een overlevingskans van 70 – 75%. Natuurlijk is dit afhankelijk van de snelheid waarmee de defibrillator gebruikt wordt. De Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO afdeling Uithoorn organiseert jaarlijks reanimatiecursussen inclusief AED training. Deze worden gegeven in sport- en activiteitencentrum De Scheg, Arthur van Schendellaan 100A te Uithoorn. De cursus BLS/AED bestaat uit twee dinsdagavonden van 2 uur en vindt op 29 maart en 5 april 2022 (o.v.) plaats. Deze opleiding kost € 50,- p.p..

Neem voor meer informatie contact op met het secretariaat:  Ria van Geem, 0297-560160 of per e-mail: ehbouithoorn@kabelfoon.net

Opgeven kan via het inschrijfformulier.

Herhalingslessen

Indien je deze cursus eerder hebt gevolgd, is het natuurlijk handig om je vaardigheden op peil te houden. De herhalingsles voor deze cursus wordt op 21 april 2020 gehouden. De kosten voor deze herhaling zijn  € 27,50.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.