EHBO-oefening bij Quaker Houghton

Als het weer november is dan weten we: de oefening bij Quaker staat weer voor de deur! Op de derde dinsdag van deze maand stelt het chemiebedrijf haar deuren open voor onze EHBO’ers om samen met de BHV’ers aan een oefening mee te doen.

De KNV EHBO afdeling Uithoorn zorgt voor het scenario en de Lotus-slachtoffers zetten een zo realistisch mogelijk beeld neer door de verwondingen te grimeren en te acteren. Na de nodige veiligheidsinstructies, ging de oefening van start. In groepjes van twee moesten de eerstehulpverleners en  BHV’ers alle slachtoffers diagnosticeren en behandelen. Met twaalf slachtoffers kreeg iedereen een aantal uitdagende casussen voorgeschoteld. Want wat doe je bijvoorbeeld bij een vermoedelijke breuk aan de enkel of blastletsel na een explosie?

De letsels liepen uiteen waardoor diverse handelingen geoefend werden. Soms was het nodig om verbandmateriaal te gebruiken en in andere gevallen was het belangrijker om een slachtoffer met wervelletsel op de juiste wijze te stabiliseren. We hopen dat iedereen weer voldoende leermomenten heeft gehad! Dank aan Quaker voor de gastvrijheid.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.