Oefening Quaker Chemical 2017

Oefening Quaker ChemicalElk jaar wordt in november een EHBO oefening gehouden bij Quaker Chemical voor de EHBO’ers van onze vereniging en de BHV’ers van Quaker. De KNV EHBO afdeling Uithoorn verzorgt altijd het scenario en regelt de Lotusslachtoffers via de LOTUS-kring. Het is een goed moment om de vaardigheden van onze EHBO’ers op de proef te stellen! Met tien slachtoffers die elk hun eigen verwondingen hadden, is iedereen uitgedaagd om adequaat te handelen. Want wat moet je doen als iemand een open botbreuk aan de onderbeen heeft of een chemische verbranding op zijn hand heeft door giftig poeder? Elke groepje EHBO’ers en BHV’ers kreeg de gelegenheid om alle slachtoffers te zien en te behandelen. Onze cursisten liepen op deze avond met de EHBO’ers mee om een indruk te krijgen van letsels die in de praktijk voor kunnen komen. Zo konden ze zien welke eerste hulp er is toegepast bij iemand die door een val van hoogte mogelijk wervelletsel had en hoe een verslikking leidde tot een reanimatie.

Wil je ook leren hoe je moet reanimeren? Op 10 en 18 april 2018 start weer een cursus BLS/AED waarin je in twee avonden de fijne kneepjes van het reanimeren krijgt aangeleerd. Kijk voor meer informatie bij de cursus BLS/AED.

EHBO Kind

Je kunt je nu ook al aanmelden voor onze cursus EHBO Kind. In maart 2018 leer je in 3 avonden hoe je moet handelen als er iets met je kind gebeurt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en de meeste ongelukjes gebeuren in en om het huis!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.